Pascal Melse - uitvaartspreker
info@pascalmelse.nl | 06 - 48 213 007

afscheid nemen
zoals je was...

Gesprek bij leven

Foto: Fotoflitsen.nl

Eén ding weten we zeker: aan alles komt een einde. We weten allemaal dat mensen sterfelijk zijn, dus komt ook aan het leven een einde. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om de uitvaart voor te bespreken. Dit omdat mensen de uitvaart zelf wil bepalen, zij informatie willen over de mogelijkheden of tarieven of omdat er binnen afzienbare tijd een overlijden zal gaan plaatsvinden.

Heeft u al hebt nagedacht over wat uw uitvaartwensen zijn of hierover iets vastgelegd? Dan is het verstandig dit met uw naasten te bespreken zodat zij hiervan op de hoogte zijn.

Wanneer u stilstaat bij het voorbereiden en vorm geven van uw afscheid, wilt u misschien ook zelf bijdragen aan het afscheid. Dat kan door uw levensverhaal op te laten tekenen. Hoe kijkt u terug op uw leven? Wat wilt u graag nog zeggen? Van welke verhalen of herinneringen zou u willen dat deze voortleven nadat u er niet meer bent? Graag ben ik u hierin van dienst. Middels een zogenoemd 'gesprek bij leven' help ik u om uw levensverhaal samen te stellen. 

Voor het optekenen van uw levensverhaal, kom ik graag bij u langs voor een ‘gesprek bij leven’. Thuis, of daar waar u op dat moment verblijft of dit gesprek wenst te voeren. Met elkaar kunnen we dan doornemen wat tijdens het afscheid namens en/of over u zal worden verteld. In gesprek met u help ik met inventariseren, samenstellen en opschrijven van uw levensverhaal. Als dit is gebeurd, kom ik opnieuw bij u langs om dit met elkaar door te nemen. Waar nodig kunnen dan nog aanpassingen worden gedaan. Wanneer er een levensverhaal ligt dat naar wens is, zorg ik ervoor dat deze wordt opgeslagen tot het moment deze uitgesproken dient te worden. Wanneer het zover is, zal ik er persoonlijk zorg voor dragen dat het verhaal wordt opgedragen op de manier die bij u past.

Voor het voeren van een 'gesprek bij leven' hanteer ik een aangepast tarief.


 
E-mailen
Bellen
Instagram